Sälää oikeiden töiden tiellä

Huristeltiin jo aamulla Ilkan kanssa Savonlinnaan. Luulin, että voin käyttää koko päivän ikääntyvien yliopiston luennon valmisteluihin, mutta niinhän sitä voi luulla kaikenlaista.

Heti kun sain koneen auki, Heidi soitteli ja kyseli lukuseminaarin abstraktista, jonka pitää olla valmis viikon päästä. Entinen suunnitelma meni mönkään, koska torstainen haastattelu peruuntui. Uusi idea tarkoittaa aina uutta työurakkaa ja siksi piti siirtää ikä-yo -projektin aloitusta.

Ajateltiin kirjoittaa paperi bioteknologian nykytilasta Suomessa. Heidi uskoi, että sellaiselle paperille voisi olla tarvetta ja että sitä voitaisiin referoida kohtalaisen laajasti ainakin kotimaassa, jos saisimme paperin julkaistua.

Heidi haluaa paperin International journal of biomedical engineering and technology -lehteen. Noh, menetteleehän se, mutta aika kova pudotus tästä tulee, koska alunperin suunnittelimme julkaisevamme R&D Managementissä. Sinne minulla olisi vähän suhteita, joita pitäisi hyödyntää mahdollisimman pian, ettei nimi unohdu.

Selailin vähän bioalan julkaisuja netissä, mutta pakko oli aloittaa ikä-yo:n luentorunko. Tai olisi pitänyt aloittaa, mutta sitten eteen tuli vielä lääkealan liiketoiminnan tehtävä. Olivat viime viikolla ideoineet ikääntyville uutta lääkehoitoa ja keksineet human touch -ideologiaan perustuvan omafarmaseuttikonseptin.

Epäilen vähän sen käytännön toteutusta. Tulee turkasen kalliiksi hoitaa henkilökohtaisesti dosettien täyttö, reseptien uusiminen ja mitä kaikkea muuta ryhmän muut jäsenet olivat suunnitelleetkaan. Idea oli kuitenkin syntynyt vasta aivoriihityöskentelyn tuloksena, joten ehkä sitä ei kannata heti tuomita. Kehittelyä se vaatii aika tavalla.

Ja vihdoin ja viimein iltapäivällä ikä-yo:n kimppuun. Sain KKK:lta postia, että 45-60 minuuttia yksinpuhelua riittää ja sen jälkeen keskustellaan tunnin ajan. Pelottaa vähän se keskusteluosio. Siellä voi olla tosi päteviä ihmisiä kuuntelemassa. Syövät elävältä tällaisen tutkijanalun.

Aikaraja aiheuttaa muutenkin huolenaiheita. Jotakin on pakko tiivistää. Ajattelin jakaa prosessin korkeintaan neljään vaiheeseen, vaikka aluksi ajattelin vähän laajempaa prosessikuvausta.

Löysin ihan kivoja tilastotietoja Lääke2000-ohjelmasta luennon tueksi. Ne täytyy kuitenkin tallentaa koneelle eikä näyttää suoraan netistä, sillä kaupungintalolla ei toimi netti! Huomiseksi on pakko saada kaikki materiaali valmiiksi, että voi kysyä Ilkalta vinkkejä toteutukseen. Torstai tulee yllättävän pian. Minun on jotenkin päästävä eroon näistä turhista jutuista, jotka aina tulevat oikeiden tai ainakin paljon mielenkiintoisempien töiden eteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *