Bioklusterit tapetilla

Lukuseminaarityö kehittyy onneksi näin sunnuntainakin. Ihmeellistä, että kun aikansa vitkuteltuaan lopulta tarttuu toimeen, työ etenee ihan kivasti. Olen varmaankin taas työstänyt ajatusta viime yönä nukkuessani oman kullan kainalossa niin, että moni asia valkeni tänään.

Aiemmin tekstissä puhuttiin sekaisin klustereista ja sektoreista. Toimialasta ei onneksi. Nyt yritin muokata tekstin loogiseksi niin, että koko kansallinen bioala on sektori ja alueellinen keskittymä klusteri.

Keksin, että klusterit voisivat toimia koko sektoria koskettavan ongelman analyysiyksikköinä, jolloin meillä voisi olla esimerkiksi kolme minitapausta. Heidi muotoili ongelman näin: Miksi suomalaisten bioklustereiden muodostuminen on ollut hidasta voimakkaasta julkisesta tuesta huolimatta? Jos sen muuttaisi sektoritasoiseksi niin klusteriongelma poistuisi. Sitä paitsi aluetason tarkastelu ei ehkä ylitä julkaisukynnystä kansainvälisessä lehdessä.

Pitää vielä huomenna muistaa lisätä paperiin julkaisufoorumi ja tulostyypin määritelmä, joka meillä lienee kuvaus tai korkeintaan jonkinlainen jäsennys.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *