Rentta-helekkuna töissä

Oli ihan kamala päivä, mutta vietin sen tällä kertaa päällysvaatteissa. Tosin käpälään oli sattunut tänä aamuna eripari hanskat. Molemmat mustia, toinen nahkainen, toinen goretexia, joten eipä sitä tainnut sitten tulla vilkaistua peiliin…

Heti aamulla istuttiin tyttöjen kanssa ja mietittiin, mitä ihmettä sanomme maanantaina toimintatutkimusluennolla. Pitäydyttiin vanhassa suunnitelmassa, jossa minun tehtäväni on miettiä, miten oma toiminta vaikuttaa tutkimusprosessiin. Reflektointi on tosi mielenkiintoinen aihepiiri, mutta juuri nyt siihen ei olisi aikaa.

Kun käytiin palaverin päätteeksi kahvilla, tytöt kielsivät minua ottamasta enää yhtään gradua ohjaukseen, vaikka sellaista vähän lupailinkin nyt, kun proffa on sairaslomalla. Hyvä, että kaverit pitävät huolta jaksamisestani ja väikkärin etenemisestä.

Sittenpä seuraavaksi istuttiin lääkeliiketoiminnan porukalla kolme tuntia. Harjoitustyössä on vielä vaikka kuinka paljon viilaamista ja esityskin pitäisi tehdä. Esitys jää minun tehtäväkseni, kun kukaan muu ei ottautunut asiaan. Parikymmentä minuuttia asiantuntijoista koostuvan raadin edessä on hyvää harjoitusta ja siltä kannalta tämä nyt pitää ottaa.

Kävin vielä harjoittelemassa uuden kopiokoneen käyttöä ennen kuin lähdin kotiin. Eihän siitä mitään tullut. Yritin skannata pari artikkelia pdf:iksi, mutta kone vaati koko ajan lähettäjän nimeä. Sitä ei kuitenkaan voinut valita kosketusnäytöltä, ja lopulta minulla paloi pinna. Lähdin kotiin.

Kotona ei sitten ollut mitään ruokaa, enkä voinut kaupassakaan käydä kotimatkalla, kun rahat olivat jääneet jo aamulla kotiin. Ninalta sain sen verran lainaan, että sain käydä päivällä syömässä. Jotain vanhaa pöperöä lämmitin sen verran, että jaksoin kipittää takaisin yliopistolle, käydä kirjastossa ja hakea HTM:n portfoliot laitokselta. Niiden  palautuspäivä oli tänään ja nyt tuossa vieressä odottelee 15 portfolion nippu tarkistamista. Käväisin vielä kaupassa hakemassa terveellistä välipalaa: kaakaota ja pipareita.

Kotona aloin sitten tarkistaa HTM:n kirjatenttejä. Tentti meni ihan kivasti. Aika hyviä arvosanoja syventävän tasoisesta kirjatentistä. On vaan aika hidasta tarkistaa esseetenttejä, vaikka niitä ei ollut kuin muutama. Nopsahan se on sitten tarkistaa vaikka 50 tenttipaperia, kun on ensin miettinyt hyvin mallivastauksen. Mallivastausten miettimiseen minulla se aika menee. Okei, myönnän, ne pitäisi miettiä jo kysymyksiä laadittaessa. Osa entisistä malleista meni jossakin välissä hukkaan ja osaa en ollut edes miettinyt. Olen huono opettaja ja nyt hävettää.

Sain tentit äsken tarkistettua, mutta nyt energia on tältä päivältä käytetty. Energisoin kyllä äsken itseäni syömällä ainakin kymmenen piparia. Arvaahan sen, miten siinä käy. Olisi vielä pitänyt muokata lääkeliiketoiminnan työtä, mutta en jaksa tehdä mitään. Lykkäsin työn moodleen sellaisenaan ja pahoittelin laiskuuttani.  

Ai niin ja tuo rentta-helekku. Se on vähän sellainen hyvällä tavalla suttuinen tyttö, jonka sukat on makkaralla ja kädessä eri pari hanskat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *