Endless job

Tein haastattelunauhainventaarion ja karu totuus paljastui: Litterointi ei aivan heti pääty. Litteroimattomia tai huolimattomasti litteroituja haastatteluita on vielä yhteensä viisi tuntia kymmenen minuuttia. Tunnin haastattelun litterointi vie noin kahdeksan tuntia eli edessä on siis yli 40 tunnin litterointiurakka!

En ikinä selviä. Iski aivan kamala päänsärky. Oma mokahan tämä on. Olen ollut laiska ja aina vain kuunnellut nauhat haastattelun jälkeen läpi. Parista nauhasta olen tehnyt lyhyen yhteenvedon ja aloitellut litterointia, mutta siihen se on sitten jäänyt. Minkälainen tutkija minä olenkaan? Aivan surkea! Alhaisin maanmatonenkaan ei tekisi moista virhettä. Eikös jokainen tutkimuksen tekemisen opas sano ensimmäiseksi, että heti haastattelun jälkeen puretaan nauhat paperille, että aineisto saadaan varmasti talteen? Ja mitä tekee Outi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *