Tulevaisuus tässä ja nyt

Dicital Competence and Learning -konferenssi on hyvässä vauhdissa. Kaisa Kautto-Koivulan esitys oli kaikkine niine lukuisine mokoma-sanoineen loistava. Pääsin laskuissani kymmeneen mokomaan.

Insinööristä filosofiksi kouluttaunut Kautto-Koivula osasi pukea sanoiksi yhteiskunnallisen murroksen, jonka keskellä elämme. Hän painotti moneen kertaan, kuinka ihminen muuttuu resurssista tekijäksi, kuinka me yksilöinä ja yksilöiden muodostamina verkostoina rakennamme tulevaisuuden suuntaviivat juuri nyt.

Kautto-Koivulan esityksessä kantavina teemoina olivat luovuus ja inhimillisyys. Itsestä pitää pitää huolta. Jos elämä on tasapainossa, on helpompi löytää itselle sopivia elämisen, työskentelemisen ja luovuuden kanavia.

Pitää kirjoittaa tarkemmin illalla. Piti seistä koko esityksen aika, koska Verkatehtaan tilat kävivät auttamatta pieniksi. Järjestäjätytöt sentään löysivät jakkaran takapuolensa alle.

Ruokapöydässä lukuisia konferensseja kiertänyt täti ei herätellyt kummoisia odotuksia huomispäivälle. Hän tuomitsi Teemu Arinan suoraan puppusanageneraattoriksi. Huomenna nähdään, löytyykö termiverhon takaa oikeaa asiaa.

Yllättävää kylllä, nyt taitaa olla käsillä ensimmäinen seminaari, jossa verkkoyhteydet toimivat moitteetta. Verkatehdas –  ten points.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *